Zwangerschapsyoga


Van HARTE gefeliciteerd met jullie zwangerschap! De zwangerschap is een hele bijzondere periode in je leven die je bewust kunt vieren en verdiepen. Je bent namelijk gevoeliger en intuïtiever dan normaal. Voor zwangerschapsyoga is het niet nodig dat je bekend bent met yoga. Zo gauw je weet dat je zwanger bent kun je deelnemen. Het is een praktische cursus met ruimte voor persoonlijke aandacht.

Aanbod komt:
bewust het kindje dragen, goed staan, tillen en liggen. Yoga nodigt je uit om te leren luisteren naar je lichaam.
Je traint spieren die extra belast worden met name de bekkenbodem-, buik- , been- en rugspieren.
Iedere oefening wordt gecombineerd met de adem. Adem is leven. De moeder ademt ook voor de ongeboren baby. Door adembewustwording en door ademruimte te maken en ademspieren te trainen kun je alles beter ondersteunen. Met behulp van de adem leer je de weeën op te vangen en een natuurlijke perstechniek.

Naast de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling speelt er ook een emotioneel proces intensief af. De hormoonhuishouding is namelijk heel intens verbonden met emoties en met ontspanning. Pijn is ook een emotie. Bewust ga je jezelf voorbereiden op pijn. Wanneer je namelijk zacht en ontspannen blijft tijdens een wee dan maakt je lijf vanzelf hormonen aan die jouw pijn verzachten. Yoga gebruikt de kracht van ontspanning.

De vader wordt uitgenodigd voor "de bevallingsles"'. In deze les doet hij alle oefeningen zelf mee zodat hij weet en heeft ervaren welke technieken jij kunt gebruiken tijdens de bevalling.
De zwangerschap is een proces dat zich ontwikkelt en openbaart. Dit is voor iedere aanstaande moeder weer anders. De zwangerschapsyoga is een heerlijk uur voor jou en de ongeboren baby.


Namaste Webdesign